26 augusti 2014

StipendiestuganVåra söner Jonas och Anders driver tillsammans bok-och skivbolaget Teg publishing. De ger ut ett antal prominenta artister och författare; Mattias Alkberg, Po Tidholm, Erik Holmstedt, Könsförrädare, Maria Eriksson, Pernilla Berglund, Björn Åkerstrand mfl. Och nu i september kommer Annika Norlin att ge ut sin bok Texter på förlaget. Se henne här i senaste Babel.

I våras fick jag idén att våran stuga i Ryssbält, som ligger ensligt i Norra Norrlands kustland, skulle kunna vara ett bra ställe för skapande arbete, ett avskilt rum för kreativt skapande. Så hädanefter är vår stuga också en Stipendiestuga. Författare eller musiker som är kopplade till Teg publishing har möjlighet att vistas i stugan en eller två veckor, för att koppla av eller för att skriva ett mästerverk!

Tegs förste stipendiat, poeten Pernilla Berglund från Umeå, har nu bott i stugan förra veckan. Tyvärr så regnade det en hel del så det blev väl inte så mycket utevistelse för henne men å andra sidan blev det mycket tid till att färdigställa kommande böcker. Jag ser verkligen fram emot hennes nästa utgivning.

******
Andra bloggare om , , , ,


2 kommentarer:

Erik Holmstedt sa...

Det låter som en alldeles utmärkt förslag Sven. Det har funnits tillfällen då just en avsides liten stuga hade varit som ett stort stipendium för någon dag.
/Erik H

Sven Teglund sa...

Så kul Erik! Har redan funderat på dig om du skulle vara intresserad. Vore väldigt kul om du (och Anette) ville ta del av ett stipendium. Vi hörs om det.