7 december 2012

Hans Månsson ställer ut på Kulturens husMin frus kusin Hans Månsson från Jämtland bor hos oss i helgen. Han är fotograf och ska ställa ut på Kulturens hus, vernissage i morgon lördag kl 12.00.

Hans utställning heter Vattenvärld, och det är ett projekt som växte fram ur en slumpartad vandring i ett stycke fjällnatur våren 2010. Bilderna från en kort sträcka av en liten fjällbäck blev till en utställning som först visades på Lars Bolin Gallery i Östersund, och som sedan blev till en bok som heter Vattenvärld med texter av Stefan Edman.

"Att en fjällbäck kan vara sitt eget universum kan man kanske i och för sig tänka sig. Men här blir det så påtagligt. I vår mindfulnesspräglade tillvaro är det ändå rätt så häftigt att något så enkelt och självklart som lite rinnande vatten från fjället kan bli till detta" skrev Christer B Jarlås i Östersundposten.

Jag rekommenderar alla som befinner sig i Luleå i morgon att komma till vernissagen eller varje fall se utställning senare, den hänger till 20 januari. Det är väl värt besök!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Den var verkligen fin!
http://radhusbloggen.blogg.se/2012/december/frilansjournalist-skildrar-fjallback.html