30 november 2012

Recension av Norrland i DN!

Idag recenserar Göran Greider boken Norrland av Po Tidholm i Dagens Nyheter, Och det är en fantastisk recension, som inte bara sammanfattar innehållet utan också sätter in boken i sin rätta kontext.

Så här avslutar Greider sin text:

Länge har jag hävdat att den mest effektiva regionalpolitiken i längden är levande skildringar av världen utanför Stockholm. Tidholms bok är det bästa jag läst om Norrland på många, många år och jag föreslår att så många kommuner som möjligt köper in den och ger den som gåva vid viktiga tillfällen eller möten. Både Tidholm och det här landet går snart i bitar.

Läs recensionen här!

2 kommentarer:

Ulf sa...

Det finns likheter med det som händer runt om i olika regioner av Europa. Skottland som sitter på naturtillgångarna men vinsterna slussas till London, som exempel. Tyvärr, ute i Europa, vinner högerextremisterna billiga poäng i det spelet. I vårt land sker "nedläggningen" av en landsända mer i tystnad och vi ser stillatigande på när landet slits i bitar. Måste nog läsa boken.

Sven sa...

Ulf: Ja, läs boken, den är väldigt välskriven. Och för mig blev den en ögonöppnare, att jag plötsligt såg vad som pågår runt omkring mig. Po lyckas vända och vrida olika perspektiv mot varandra, det är ingen ensidig pamflett.