26 november 2012

På besök i storstaden

I helgen var vi till Stockholm och hälsade på sonen och hans flickvän, och vi hade bestämt oss att ta det rätt lugnt. Men det blev teater på Dramaten, ett besök på Arkitektmuseet samt två (!) konstutställningar på Waldemarsudde. Och däremellan hann vi shoppa och äta mycket god mat, bland annat en supermiddag på Niklas restaurang.

Det blir ju lätt så när två understimulerade bonnläppar från landsbygden kommer till storstaden.

Fågelmålaren Lars Jonsson ställde ut på Waldemarsudde. Han hade en mycket stor utställning och just i söndags stod han själv där och målade på en stor oljemålning. Som vanligt, jag filmade lite för att bevara stämningen, som ni kan se här nedan.

3 kommentarer:

Ingela sa...

Då kanske det var min systerdotter som lagade er middag!

Monet sa...

Finns det i Sverige idag en skickligare målare än Lars Jonsson? Han är ju Liljefors inkarnerad och bättre dessutom. Det ser man ju lätt dessutom på Waldemarsudde där det finns många Liljefors-målningar. Underbart att få se - tack Sven!!

Sven sa...

Ingela: Då är hon väldigt duktigt kock! Det var en av de bästa middagarna jag ätit....och det tyckte hela vårt sällskap. Hälsa henne det!

Monet: Ja, har är nog vår skickligaste fågelmålare, särskilt akvarellerna är mäktiga. I och för sig så kan det bli lite stelt ibland.....och kanske begränsat i konsthänseende. Men det får man bortse ifrån och ta till sig det stora han ger. Det var också kul att se honom stå där i vit målarrock framför den stora tavlan....riktig Liljeforsstämning!