8 mars 2012

Husägare Sven LindemanAtt äga ett hus innebär stora uppoffringar. Men jag kan informera om att det var filmaren Karin som sedan skottade bort allt snö som rasade ner. Vi kallar det arbetsfördelning.

*******

Andra bloggare om , ,

7 kommentarer:

baratradgard sa...

En sån mysig liten film. Jag ska nog också filma lite nästa gången mannen gör nytta hemma... Men tänk så mycket snö ni har! Jag håller på och beskär spirea och kliver hela tiden av misstag i snödroppar och vintergäck.

Karin på FOX sa...

Lavinrisk:) Kul film! Tur att ni har så torr snö att det går att sopa ner sådär.

Vi barn älskade att skotta snö från taket när jag var liten. Vi hade ett lite flackare tak så det var klättring som gällde. Sen hoppade vi ner i snöhögarna som belöning.

Min pappa gjorde en liknande förlängd borste som ni har, för att sopa ner barr från taket på äldre dar, när han inte vågade balansera på tegelpannorna.

Sven sa...

baraträdgråd: Ja, tänk vilken skillnad det är i detta långa land. Jag var i Göteborg i helgen, 5 grader varmt och rena våren!

Karin: Det är tur att det är torr snö, min snöraka klarar inte hård och tung snö.Jag har köpt den på Jula för 189 kronor,halvt pris! Takskottning är ett bekymmer här i norrbotten, det är en del män som dör varje år fallande från tak,eller pga av överansträngning.

Stina sa...

Hihi, vilken söt film. Och så er roliga katt som sitter och betraktar er på avstånd. Lite pensio-varning på dig Sven som har införskaffat en snöraka från Jula (!). Hahaha!!

Matten och Nelsson. Tankar i nutid. sa...

Ja, då vet jag vad jag ska handla till nästa vinter. Här får snön fortsätta ligga djup på taken, vårsolen är ju vaken.

Sven sa...

Stina: Precis.....en epok är inledd....den snåla gubbåldern :)

Matten: Jag rekommenderar att du köper redan nu, så att du inte missar extrapriset....:)

Ulrika sa...

Käre Sven, jag blir alltid lika nervös när du ska göra något på taket. Minns när du skulle täta det där hålet häromsistens...