12 september 2011

Smörupproret

Plötsligt är smöret slut i affärerna och mejerierna har svårt att hinna med att producera. Likadant är det med den feta grädden där hyllorna gapar tomma. Det pågår en revolution i Sverige som liknar den nordafrikanska, och det är vi vanliga människorna som står bakom den. Folk tar saken i egna händer och vägrar att följa makten och den vetenskapliga expertisen.

Vetenskapsmän, dietister och läkare hävdar att diabetiker ska äta kolhydrater, lite kalorier och undvika fett. Så har man påstått i 30 år, vilket inneburit att diabetesen bara ökat i samhället, samtidigt som fetman breder ut sig. Och allt ska sedan lösas med mediciner från läkemedelsbolag som står bakom de dyra studier som allt grundar sig på.

I kvällens Vetenskapens värld framkommer med all tydlighet, att det finns ett mycket svagt stöd för dagens kostråd. Samtidigt blir det fler och fler personer som bevisligen går ner i vikt och får sluta med insulin efter att ha gått över till Lchf, dvs lite kolhydrater och mycket fett. Och det finns inget stöd för att den feta kosten skulle ge farliga blodfetter, för även om de kan öka, så ökar även det goda kolestrolet.

Under tiden sitter de gamla härskarna kvar på sina troner, de som byggt sina vetenskapliga karriärer på kolhydraterna, brödet, grynet, pastan och lightprodukterna. Men deras bastioner blir mer och mer inringade och deras flyktvägar allt snävare och snävare. Snart är det bara öknen kvar.

I programmet medverkar en kvinna som vägde över hundra kilo och hade svår diabetes och orkade ingenting. Precis som i nordafrika använde hon sig av internet, kollade upp amerikanska studier om diabetes och upptäckte fettkosten. Hon började äta den och gick ner till normalvikt och kunde visa extrem positiv förändring på blodsockret. Hon är nu frisk, välmående och har god kondition.

Det är bara en tidsfråga innan regimen faller. När folket reser sig med internets hjälp, då kan ingen hindra kraften. Livsmedelsverket kommer snart att tvingas backa. Undrar om inte kostexperterna redan är på väg mot Niger.

Men skulle inte folket kunna göra revolution på flera sätt?
Vägra privatiseringar inom vård och omsorg.
Störta hela pensionssystemet och ta tillbaka våra pengar från börsmäklarna.
Se bostäder som en social rättighet - igen.

6 kommentarer:

Bert sa...

Wow! Revolution!

Och jag har redan börjat. För något år sedan, eller två.

Bregott med havssalt. Gott och fett.

Hur går jag vidare, o mästare?

Anonym sa...

Ja, mästare är du allt och så rätt i ditt resonemang. Måste se programmet fast jag redan helt anammat Lchf och mår så bra av den kosten.

Men vi fortsätter också revolutionen på dina förslag!

Det finns inte bara en liten japan i dig utan jag tycker mig också skönja en liten revolutionär.

Anonym sa...

Och sjukfösäkringen behöver sannerligen en revolution.

baratradgard sa...

Har jag berättat att jag numera missionerar för LCHF-kosten genom att jag utbildat mig till kostrådgivare och har just nu min första kurs - ett gäng damer (såklart...) som kommer varje onsdagkväll och lär sig.

Läser på den ena bloggen efter den andra just om att smöret tar slut i butikerna. Men inte här i södra Skåne inte. Ska bli spännande se när det börjar gapa tomt här också. Eller vi har kanske haft en annan smörkonsumtion redan tidigare???

Elisabet. sa...

baratradgard: eller så har butikerna duktiga inköpare ,-)

Ingemar sa...

Håller med. Fett i rätt balans är otroligt viktigt. Det är bara att undvika transfetter och för mycket mättat (men inte allt). Omega3 är också viktigt, svårt att få i sig i kosten numera men det finns bra "piller"alternativ om man letar lite.
Håller med i övrigt också!