26 mars 2011

Folkligt, festligt och fullsatt på Norrbottens museum!Äntligen var det då dags för vernissagen! Och så roligt det blev! Det kom 70 besökare under dagen, vilket visade sig nästan vara ett rekord för museet en solig lördag på vårvinter. Vänner, släktingar, arbetskamrater och Porsöbor, och vi fick ta emot blommor och presenter från många håll. Tack alla ni som kom idag!Den här gången var det inte bara en akvarellutställning utan den bestod också av texter av sonen Anders från boken Efter arton. Han höll under vernissagen en fantastisk föreläsning om bostadsmarknadens utveckling från 70-talet, då man byggde med ett socialt tänkande, till idag då bostäder bara är en marknad som skall locka köpstarka och rika människor utifrån. Många med mig fick säker flera tankeställare över hans intressanta analyser. Och jag som far stod där och var mäkta imponerad över hans förmåga att föreläsa, det var faktiskt första gången jag hörde det. Riktigt mäktigt var det, överväldigande!Mycket folk och många vänner!Utställningen hängdes av Ulf Renlund från museet på ett mycket proffsigt sätt!En av Anders texter.

Och imorgon Söndag kl 13.00. Stadsvandring på Porsön med Anders. Samling: ICA Porsön. Varmt välkomna!

*****

Andra bloggare om , ,

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Titta, din son och du står med benet på exakt samma sätt ,-)

Och så roligt att det blev succé!

Grattis till er båda!

Sven sa...

ELisabet: Hahaha... det har du rätt i, vi står ju på samma sätt.

Tack, det var en väldigt roligt igår. Och idag kom det mycket folk även på stadsvandringen som Anders höll i. Mycket trevligt och intressant.

Marge_II sa...

Omsorgen om orden verkar gå i arv, de också :-)

Sven sa...

Marge: Som Vetenskapens värld brukar fråga, finns det en gen eller beror det på miljön.......och sen efter en timmes dokumentär kommer man fram till att ja, det är nog så att det samverkar.......:)