3 januari 2011

Vattnets värld

Hans Månsson, kusin till Karin, gick en promenad vid en fjällbäck förra våren. Med en digitalkamera började han fotografera vattnets rörelser och mönster, på nära håll och med kameran under ytan. Det blev fantastiska bilder som han sedan tryckte upp i stort format på canvas-duk.

Sedan har det rullat på. Han har hållit föredrag med hjälp av sina bilder, i maj blir det en utställning i Östersund, en bok kommer att ges ut och det blir seminarium kring frågan om hur vi tar hand om vattnet, lokalt och globalt. Mitt i planeringen av utställningen uppstod parasitproblemen i Östersund, vilket gjorde Hans frågeställningar rykande aktuellt.

Det är fantastiskt vad som går att göra om man lyckas ta tillvara slumpen och ge den sin rätta betydelse. Läs om Hans och se bilderna på bloggen VattenVärld.

1 kommentar:

VattenVärld... sa...

Tack för reklamen, Sven. Det har redan kommit 16 nya läsare till min blogg via din länk. (Statistiken visar ju inte vilka individerna är, men man ser varifrån de dirigerats - detta nämnt som info till ev undrande läsare.) jag ska lägga in din blogg när jag hinner ta mig samman för att upprätta en länklista.