19 juni 2008

Al-Qaidas 349 ledamöter

Glad midsommar heter det medan Julen ska vara God. Nyår däremot, ska vara gott och nytt. Påsken glad och semestern trevlig.

Vem är det som sitter och hittar på alla dessa dumma uttryck?

Naturligtvis är det staten med regeringen i spetsen. De vill att vi ska prata på ett visst sätt, samma uttryck överallt, för det gör det möjligt att signalspana på oss. Om vi t ex skulle säga god midsommar och glad jul, då blev det förvirrat i alla kablar som nu ska övervakas.

Det är så vi kanske skulle protestera nu. Genom att förändra alla uttryck som vi använder.

Kuken t ex. Det börjar vi kalla Reinfeldt för, istället för penisen. På så sätt kan vi skriva en massa porr, som FRA tror är porr, men egentligen är starka politiska utsagor om aktuella frågeställningar. Och när vi säger Reinfeldt då menar vi verkligen en slak penis.

När vi menar riksdagen då skriver vi istället Al-Qaida. Då kommer FRA att fånga upp alla sådana meddelanden och undersöka det noga. Men de enda personerna som kommer att bli misstänkta är pösmunkarna som beslutar våra lagar.

Eller varför inte skapa en rörelse där vi bildar ett gemensamt språk som är kodat efter ett speciellt mönster. Och kodböckerna håller vi hemliga och delar med varann. Men politikerna i alliansen får inte se dem, och de kommer därför inte förstå någonting alls av sina spaningsrapporter.

Eller förresten. Det gör ingenting om de får se kodböckerna.
De kommer ändå aldrig nånsin att förstå dem.

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Bert sa...

Lysande!
Helt enkelt lysande.

Midsomra lugnt!

Uffematten sa...

Klockrent!!!
/J

Cecilia N sa...

Jag undrar vad som händer om man i varje mejl eller blogginlägg/-kommentar man gör stoppar in en bomb eller missil eller hänvisar till Gud eller Allah?
Jag funderar på det. Följt av en liten vinkning till FRA. Och ett litet pst: kodordet är mormors lingonsylt.

Undrar om de då får häcken full?
Undrar om Posten helt plötsligt får att göra igen, med brev att skicka hit och dit. (Undrar vad det står i dem i så fall? Sånt som FRA egentligen vore intresserat av?) Undrar hur länge vi får ha kvar brevintegriteten?

Totte sa...

Spännande! Känner dock en viss oro för att såna som jag, vilka alltid får reda på allting sent, kommer att använda fel koder vid fel tillfälle.

Sven sa...

bert: Jo, midsomrandet blev lugnt. I Ryssbält naturligtvis. Var annars?
uffematten: Självklart!
cecilia:Mormors lingonsylt. Bra kodord!
totte: Det är ju det som är meningen. Allt blir förvirrat. I och för sig är det redan det... i